VAIN MUUTOS ON VARMAA

Ukrainan sodan alkaminen ja siitä seurannut logistiikan muutos näkyi meidän yrityksessämme nopeasti. Ajattelin aluksi, että nyt kaikki työt loppuvat ja että miten tästä selvitään. Oma isäni on johtanut kuljetusliikettä (TransPeltola) ja ollut mukana Venäjän liikenteessä jo 1980-luvulta lähtien. Hän totesi heti, että todellakin tästä selvitään ja että ollaan sitä oltu pahemmissakin paikoissa. Hän on nähnyt Neuvostoliiton loppumisen ja ruplan devalvoinnin vuonna 1998 sekä transito-elektroniikan isojen kuljetusvolyymien loppumisen vuonna 2008. Niistäkin selvittiin ja ei meillä työt mihinkään loppuneet. Nyt oli aika alkaa tekemään suunnitelmia uudessa, nopeasti muuttuneessa tilanteessa.

KONTTILIIKENNE KASVOI – HAMINAAN UUSI VARASTO

Konttiliikenteen kasvu on ollut valtava piristysruiske meille tänä keväänä sekä varastologistiikassa että kuljetuksissa. Aikaisemmin itään suuntautuneet kuljetukset ovat löytäneet uusia reittejä ja määränpäitä ja yhä useammin tavarat lähtevät nyt vientiin HaminaKotkan satamasta. Maaliskuun alussa laajensimme terminaalitoimintomme Haminan satamaan, jotta pystyimme vastaamaan teollisuuden konttilastausten kasvavan kysyntään ja tarjoamaan asiakkaille varastotilaa satamasta. Haminan 7.500 m2 lisätila tuli enemmän kuin tarpeeseen, sillä Kouvolassa kaikkiaan n. 35.000 m2 varastotilaa on täydessä käytössä. Haminassa myös uuden ison asiakkuuden alkaminen tässä tilanteessa tuntui aivan erityiseltä luottamuksenosoitukselta meidän tekemistämme ja osaamistamme kohtaan. Onnistuimme järjestämään asiakkaallemme nopeasti tullivarastotilaa juuri heille sopivalla sijainnilla.

KULJETUKSET LISÄÄNTYIVÄT TEOLLISUUDEN KASVUN IMUSSA

Kuljetuspuolella olemme kevään aikana lyöneet monia ennätyksiä samalla kun suomalainen teollisuus on tehnyt kovaa kasvua. Kasvu on meillä näkynyt joka sektorilla: paperiteollisuuden ja muoviteollisuuden raaka-ainetoimitukset, kemikaalit, lasi, betonielementit – kaikelle on ollut tänä keväänä kysyntää. Kysynnän nopeasta kasvusta on seurannut kalusto- ja kuljettajapulaa, mutta onneksi näiden kanssa olemme vielä pärjänneet. Myös polttoaineen nopeaa hinnannousua meillä on seurattu tarkasti. Maaliskuun alusta lähtien siirryimme viikoittaiseen polttoainelisän tarkasteluun ja julkaisemme nettisivullamme SKAL ry:n polttoainetilastoa.

RAUTATIEKULJETUKSET JATKUVAT TOISTAISEKSI

Vaikka Venäjän liikenne on hiipunut kevään aikana, rautatiekuljetukset vakituisille asiakkaillemme esim. Kazakstaniin ja Uzbekistaniin ovat vielä jatkuneet normaalisti. Fenniarailin kanssa vuoden alussa alkanut yhteistyö on mahdollistanut junaliikenteen jatkumisen Vainikkalan raja-aseman ja Kouvolan terminaalimme välillä.

3 ASIAA MIKSI PÄRJÄÄMME MUUTOKSESSA

  1. Kuuntelemme asiakasta. Kun asiakkaiden pelikenttä muuttuu, meidän täytyy löytää asiakkaille uudenlaisia ratkaisuja ja palveluita.
  2. Reagoimme nopeasti. Sopeudumme uuteen tilanteeseen ja haistelemme uusia bisnesmahdollisuuksia.
  3. Mahtavat työntekijät. Joka päivä ja jokaisen uuden projektin edessä oma henkilökuntamme on aina venynyt parhaaseen suoritukseen, jotta voimme tarjota asiakkaille parasta palvelua.    

Similar Posts