Voimme luottaa siihen, että partneri hoitaa

Anna-Leena Grönqvist
Logistic Manager, Metsä Board

CARGO HANDLING GROUPILLA ASENNE KOHDALLAAN

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Boardin ja Cargo Handling Groupin välinen yhteistyö alkoi 2010-luvun alussa. Metsä Boardin logistiikkapäällikkö Anna-Leena Grönqvist muistaa kuulleensa kollegaltaan vinkin, että Kouvolassa sijaitseva terminaali voisi olla kova vahvistus Metsä Boardin verkostoon. ”Tutustuin terminaaliin itse vuonna 2011 ja todella vaikutuin: hyvä porukka ja hieno terminaali”, Grönqvist toteaa. Yhteistyön saumoja ryhdyttiin selvittämään jo tuolloin, mutta lopullisesti Cargo Handling Group ”näytti kyntensä”, kun satamalakko heitti kapuloita Metsä Boardin rattaisiin. Kouvolan terminaali enemmän kuin vastasi haasteeseen tiukassa paikassa, Grönqvist muistelee. ”Cargo Handling Group hoiti homman kotiin ilman meidän järjestelmätukea. Asenne oli selvästi kohdallaan”, Grönqvist kertoo.

IT-JÄRJESTELMÄ SUORAVIIVAISTI TOIMINTAA

Kouvolan terminaali haluttiin tiiviimmäksi osaksi Metsä Boardin verkostoa ja IT-kehitystyö yritysten välillä alkoi vuonna 2014. Ideana oli, että Metsä Board voi lähettää saapuvien kuormien tiedot sekä lastattavien kuormien tilaussanomat Cargo Handling Groupille sähköisesti. Kuvioon kuuluu, että Cargo Handling Group voi vastaavasti ilmoittaa sähköisesti lastattujen kuormien tiedot Metsä Boardille. ”Halusimme tehdä toimintavarman järjestelmän, joka mahdollistaa eri variantit. Tavoitteena oli nopeuttaa toimintoja, säästää resursseja ja pienentää inhimillisten virheiden osuutta, Grönqvist kertoo.

Alle puolessa vuodessa vaativa IT-projekti saatiin maaliin. Grönqvistin mukaan kehitystyö eteni onnellisten tähtien alla etenkin sen vuoksi, että Cargo Handling Groupin väki pystyi toteuttamaan nopeitakin kokeiluja optimaalisten käytäntöjen löytämiseksi. ”Tässä yhteistyössä joustavuus ja osaaminen oli ensisijaista ja IT-järjestelmästä tuli erinomainen” Grönqvist summaa.

DIGILOIKKA TOISEN PERÄÄN

Nyt samaa järjestelmää on käytetty jo seitsemän vuotta – ja horisontissa siintää uusi järjestelmä, ERP+, joka tuo alusta-ajattelua kartongin liikuttamiseen. Tämä koko Metsä-konsernia koskettava muutos ei kuitenkaan ole ajankohtainen ihan vielä. ”Sen me tiedämme, että Cargo Handling Group on aina erittäin hyvin hereillä digiasioissa ja on jatkuvasti kehittänyt omia prosessejaan ja palveluaan”, kertoo Grönqvist.

Grönqvist palaa vielä hetkeksi oikeanlaisen asenteen merkitykseen. ”Asenne on se areena, missä Kouvola Cargo Handling todella loistaa. Yrityksen can do -mentaliteetti on jotain sellaista, mihin me olemme aina voineet luottaa ja joka on nostanut Cargo Handling Groupin meidän ykköspartneriemme joukkoon”, päättää Grönqvist.

MYYNNIN YHTEYSTIEDOT

Anu Kujansuu

Markkinointijohtaja

Puh. +358 40 554 1183
sales@cargohandling.fi

Jussi Toikka

Toimitusjohtaja

Puh. +358 40 584 0101
sales@cargohandling.fi

Ritva Ijäs

Myyntipäällikkö

Puh. +358 400 993 412
sales@cargohandling.fi