Halusimme käyttöömme parasta osaamista

Markku Heikkonen
Toimitusjohtaja, Belor Agro Oy

LUOTTAMUKSELLINEN SUHDE PARTNERIIN

Cargo Handling Group hoitaa lannoitteen käsittelyä Belor Agron tiloissa Kouvolassa. Yhteistyö yritysten välillä alkoi vuonna 2014, kertoo Belor Agron toimitusjohtaja Markku Heikkonen. ”Parasta yhteistyössä on ollut joustavuus sekä pitkäjänteiset, luottamukselliset suhteet”, hän toteaa. Belor Agron koko toiminta pohjaa verkostomalliin eli siihen, että ympärille haalitaan parhaat mahdolliset partnerit. ”Me tarvitsemme parasta osaamista käyttöömme ostopalveluna. Cargo Handling Group on hoitanut mm. pakkaamista, sekoittamista ja kuormien lastausta meidän puolestamme”, Heikkonen kertoo.

ERIKOISTEHTÄVÄ ISLANNISSA

Yrityksen 17 000 neliön tiloista lähtee lannoitteita ympäri Suomen, mutta itse asiassa Belor Agron liikevaihdosta noin 15-20 % tulee tätä nykyä viennistä. Pari vuotta sitten tehtiin tällä saralla merkittävä päänavaus, kun yritys lähti Islannin markkinoille. ”Islannissa ei ole omaa lannoitusteollisuutta, joten etenkin erikoistuotteille on kysyntää. Päätimme viedä sinne toimituksen kevättalvella 2019”, muistelee Heikkonen. Kumppaniksi Operaatio Islantiin saatiin ”luottopakki” Cargo Handling Group, joka koordinoi ja toteutti lannoitteiden pakkauksen sekä kuljetukset Kotkan satamaan. ”Kouvolassa tehdyt räätälöidyt lannoitteet saivat hyvän vastaanoton Islannissa ja sama kuvio uusittiin vuosina 2020 ja 2021”, kertoo Heikkonen.

SYVÄOSAAMISTA RAJAPINTAAN

Tänäkin vuonna lannoitteet siis lastattiin laivoihin Kotkassa maalis-huhtikuussa ja vietiin aina satujen saarelle asti. Heikkosen mukaan kyseessä on hyvä esimerkki siitä, mikä kaikki on mahdollista, kun kumppanilla on monipuolista osaamista: ”Olemme ulkoistaneet operatiivisen toiminnan Cargo Handling Groupille juuri siksi, että heillä on kykyä ja tahtoa ratkaista ongelmat”. Cargo Handling Group hoiti myös Islannin projektin tullimuodollisuudet.

MYYNNIN YHTEYSTIEDOT

Anu Kujansuu

Markkinointijohtaja

Puh. +358 40 554 1183
sales@cargohandling.fi

Jussi Toikka

Toimitusjohtaja

Puh. +358 40 584 0101
sales@cargohandling.fi

Ritva Ijäs

Myyntipäällikkö

Puh. +358 400 993 412
sales@cargohandling.fi