Me halusimme aidon, vahvan kumppanuuden

Daniel Feron
Logistics Solutions & Distribution Manager at AGC Glass Europe

KOUVOLAAN VENÄJÄN JA EUROOPAN LIIKENTEEN YHDISTÄVÄ LASIVARASTO

Brysselissä päämajaansa pitävä lasinvalmistaja AGC Glass rahtasi lasia ympäri Eurooppaa, mutta alkoi tosissaan pohtia toimintansa virtaviivaistamista vuonna 2008. Logistiikasta ja kuljetuksista vastaava johtaja Daniel Feron kertoo, että yritys etsi ratkaisua, jolla se voisi palvella paremmin suomalaisia asiakkaitaan ja myös tuoda Länsi-Eurooppaan lasia Moskovan lähellä sijaitsevalta tehtaaltaan. Lasiliikennettä haluttiin pyörittää Suomesta käsin. ”Logistiselta kannalta se vaikutti olevan helpoin ja edullisin tapa”, Feron toteaa. Vuoden 2008 lopulla AGC Glass päätyi puheisiin Cargo Handling Groupin kanssa. Asialistalla ykkösenä: voisiko suomalaisyritys auttaa AGC:tä perustamaan lasivaraston Suomeen?

KOKO PAKETTI HALTUUN

Cargo Handling Groupilla oli tarjota koko paketti: he tarjoutuivat rakentamaan varaston ja pyörittämään sitä sekä hoitamaan tullijärjestelyt ja auttamaan itse kuljetusten kanssa. Kuljetuspartneriksi valikoitui Oy TransPeltola Ltd, joka puolestaan oli valmis investoimaan tarvittavaan lasinkuljetuskalustoon. Feronin mukaan Kouvolan sijainti lähellä Venäjää ja satamia oli optimaalinen. ”Lisäksi Kouvolasta on helppo toimittaa tuotteita kaikille suomalaisille asiakkaillemme”, Feron toteaa.

RAKENNUSPROJEKTI KUIN SUORAAN OPPIKIRJASTA

Nykyaikaisen, 5 000 neliömetriä sisältävän lasivaraston rakennustyöt alkoivat kesäkuussa 2009 ja valmista piti tulla vuoden loppuun mennessä. Daniel Feron myöntää, että aikataulu oli tiukka, mutta suomalaiset tekivät ”uskomattoman suorituksen” tiukassa paikassa. ”Rakennusprojektin johto oli todella loistavalla tasolla ja Kouvola Cargo Handling ja tämän paikallinen urakoitsija tekivät hienoa työtä”, Feron muistelee aikataulussa maaliin lipunutta projektia.

LASIKOULUSTA BELGIASSA

Jahka lasivarasto oli valmis, Kouvola Cargo Handling otti vastuulleen sen toiminnot. AGC vauhditti prosessia kouluttamalla suomalaisyrityksen avainhenkilöt Belgiassa. ”Oppiminen oli hyvin nopeaa ja Kouvolan tiimistä tuli pian täysin autonominen”, Feron kertoo. Ja loppu, tietenkin, on historiaa – nyt kahdella yrityksellä on takanaan jo yli vuosikymmen vankkaa ja antoisaa yhteistyötä.
”Kun katson näitä yhteisiä 11 vuotta, niin ei ole ollut sellaista päivää, jolloin AGC ei olisi ollut muuta kuin täysin tyytyväinen KCH:n tuottamiin palveluihin”, päättää Feron.

MYYNNIN YHTEYSTIEDOT

Anu Kujansuu

Markkinointijohtaja

Puh. +358 40 554 1183
sales@cargohandling.fi

Jussi Toikka

Toimitusjohtaja

Puh. +358 40 584 0101
sales@cargohandling.fi

Ritva Ijäs

Myyntipäällikkö

Puh. +358 400 993 412
sales@cargohandling.fi