Kiinan konttijuna

KIINAN KONTTIJUNA

Kouvolan ja Kiinan Xi’anin välillä on liikennöinyt konttijuna marraskuusta 2017 lähtien. Kuljetusaika Kiinaan/Kiinasta on n. 14 päivää.

KIINAN JUNA

Kouvoa_Cargo_Handling_Kiinan_konttijuna

Kiinan konttijuna on liikennöinyt 2017 vuodesta lähtien Kouvolan ja Kiinan Xi’anin välillä. Reittiä myy Kouvola Cargo Handling Oy, joka myös lastaa ja purkaa junat sekä vastaa junan huolinnasta. Rahdinkuljettaja on KTZ Express (Kazakstanin rautatiet), jota edustaa Suomessa ja Pohjoismaissa UnyTrade Oy.

KULJETUSAIKA

Cargo_Handling_China_train_lead_time

Kouvola-Xi’an, Kiina reitillä kuljetusaika on n. 14 päivää. Xi’anista nopeat jatkoyhteydet kaikkialle Kiinaan, esim. Xi’an-Shanghai 2 pv.

HINTA

Cargo_Handling_Kiinan_juna_kontin_nosto

Junarahti on halvempi kuin lentorahti, mutta vain vähän kalliimpi kuin merirahti. Kiinan sisämaan kaupunkeihin junareitti on erittäin kilpailukykyinen.

AJANKOHTAISTA

_H5D2186

28.6.2019
Venäjä sallii 1.7.2019 alkaen tuontikiellossa olleiden elintarvikkeiden kauttakuljetuksen Venäjän halki mm. Kiinaan. Tämä on ilouutinen mm. suomalaiselle lihateollisuudelle ja Norjan lohen viejille. Elintarvikkeiden poistuminen Venäjän alueelta varmistetaan navigaatiosinettien avulla. Elintarvikeviennin aloittamiseen liittyvä käytännön asioiden selvitys on parhaillaan käynnissä.

KIINA TIETOPAKETTI

Syksystä 2017 lähtien liikennöinyt Kouvola-Xi’an-Kouvola konttijuna tarjoaa nopean vaihtoehdon Kiinan vientiin ja tuontiin: kuljetusaika reitillä on vain n. 14 päivää. Konttijunassa kuljetetaan kerralla vähintään 41 x 40′ konttia.

Turvallisuus:
Konttijuna on turvallinen tapa lähettää tavaraa Kiinaan. Junan kaikki kontit kulkevat yhtenäisenä junana koko matkan ajan, aina samaa reittiä käyttäen. Ainoa matkan aikainen pysähdys tapahtuu Kazakstanin ja Kiinan rajalla, missä kontit nostetaan tosille vaunuille Kiinassa olevan eri raideleveyden takia. Seuraamme junan etenemistä koko ajan ja raportoimme junan sijainnin asiakkaille säännöllisesti.

Toimijat Kouvola-Xi’an reitillä:
Kouvola Cargo Handling Oy hoitaa Kouvolan ja Xi’anin välisen konttijunan myyntiä, lastaa ja purkaa junat sekä ja vastaa junien huolinnasta. Rahdinkuljettaja on KTZ Express (Kazakstanin rautatiet), jota edustaa Suomessa ja Pohjoismaissa UnyTrade Oy. Kiinassa reittin hallinnoija on Xi’an International Port Multimodal Transportation.

Vienti Suomesta Kiinaan 2019:
Järjestämme toistaiseksi vain kokojunakuljetuksia (41 x 40′ konttia/juna) Kouvola-Xi’an välillä. Esimerkiksi paperia, kartonkia, sellua, sahatavaraa, konepajateollisuuden tuotteita ja terästuotteita on jo kuljetettu kokojunakuljetuksina Suomesta Kiinaan rautateitse. Järjestämme jatkorahdit Xi’anista muualle Kiinaan rautateitse tai autokuljetuksena.

  • Junarahdit Kouvola-Xi’an-Kouvola reitillä
  • Eturahdit ja jatkorahdit autolla tai rautateitse Suomessa ja Kiinassa
  • Konttien nostot (nostokapasiteetti 41 tn)
  • Konttien varastointi (tullivarastolupa alueella)
  • Konttien tarkastukset, sinetöinti ja valokuvaus
  • Kontitus
  • Konttien lastaukset, sidonta & tuenta, suojakilvet
  • Huolinta Suomessa ja Kiinassa: rautatierahtikirjat, tullaus, passitus ym.

Kouvola Cargo Handling Oy
Tiilitie 9 (kentän eteläpääty)
45200 Kouvola

  • Ajo konttikentälle Tiilitien portin kautta.
  • Konttien noudoista ja palautuksista sovittava ennakkoon KCH:n työnjohtajan kanssa (puh. 044 535 8680).

Suoritamme kaikki toimeksiannot Pohjoismaisen Speditööriliiton yleisten määräysten (PSYM 2015 1.1.2016) mukaan lukuun ottamatta 25 § A. -kohdassa mainittua vakuuttamisvelvoitetta sekä 7 §:n 2 momentissa ja 19 §:n B-kohdassa tarkoitettua aikalupausta. PSYM-ehdot ovat saatavilla nettisivultamme www.cargohandling.fi tai huolintaliitto.fi. Kuljetuksen suorittamiseksi käyttämissämme palveluissa toimimme ainoastaan palvelun välittäjänä toimeksiantajan ja rahdinkuljettajan tai muun palvelun suorittajan välillä. Korvausvastuumme määräytyy PSYM -ehtojen välittäjän vastuuta koskevien määräysten mukaan.

Koska tavaran mahdollisessa vahinkotapauksessa PSYM-ehdot tai muut sovellettavat säännökset voivat rajoittaa yhtiömme tai palvelun suorittajan korvausvastuuta, suosittelemme yhtiötänne vakuuttamaan tavaran kuljetuksen ajaksi.

Lataa PSYM 2015

Pyydä tarjous Kiinan junarahdeista!

contact_pic_round

Ritva Pilli,
myyntipäällikkö
Puh. 0400 993 412
ritva.pilli@cargohandling.fi

Anu Kujansuu, markkinointijohtaja
Puh. 040 554 1183
anu.kujansuu@cargohandling.fi

Jussi Toikka
toimitusjohtaja
Puh. 040 584 0101
jussi.toikka@cargohandling.fi